Tirilns

Sommerkroppen 2017

 • Publisert: 22.06.2017, 18:32
 • Kategori: Treningstips
 • Hvor mange ganger har vi ikke hørt det? Definisjonen av årets sommerkropp, hvordan vi skal se ut. Kvinner med solbrun hud, slanke kropper, spretne rumper og faste bryster. Bredskuldra menn med synlig sixpack og sterke armer.


   

  Hvert eneste år er det på'n igjen. I januar blir treningssentrene fylt opp av engasjerte mennesker i alle aldre med ett og samme mål - nemlig sommerkroppen! Tredemøllene og spinningsyklene går varme av all bruken og må byttes ut oftere enn man skifter sokker. Nutrilett selger rekordmange diettpakker med ekstremt lavt næringsinnhold og lar folk tro at dette er vidunderkuren på «sommerkroppen».
  Det går et par uker, kanskje en sjelden gang en måned eller to, før folk gir opp både trening og dietter. Hvorfor? Mest sannsynlig fordi Ting.Tar.Tid. Det finnes ingen vidunderkur som gjør deg slank eller sterk på 1-2-3, uansett hvor mye produsentene av slankediettene og treningssentrene reklamerer for det. Man må ha tålmodighet, man må være disiplinert og virkelig ønske en forandring.

  Jeg er så lei. Jeg er så lei maset om sommerkroppen hvert eneste år! Hvem er det som setter standarden for hvordan en kropp skal se ut? Er det motebransjen, sosiale medier eller oss selv? Det er ikke til å legge skjul på at både motebransjen og sosiale medier har hatt stor innvirkning på menneskers psyke når det kommer til egen kropp. Dette kan jeg forstå, for det er lett å tro at man må ha en viss kroppstype for å bli godtatt av samfunnet. Likevel stiller jeg dere spørsmålet, hva vil det si å bli godtatt av samfunnet? Hvem er egentlig samfunnet? Hvem prøver vi å imponere? Bruker vi timevis på treningssenteret og flere hundre kroner på dietter for vår egen del eller for samfunnets del? Hva gjør det om du har et par kilo for mye eller et par kilo for lite? Er det ikke viktigst å ha en sunn kropp og en sunn helse? Tenk litt på dette.

  For å være ærlig synes jeg flere av modellene som reklamerer for slankekurene ser usunne ut. Ikke på den måten at de spiser junk food hele uka, men på den måten at de får i seg altfor lite næring. Nå har ikke jeg satt meg inn i deres livsstil og vil derfor ikke kommentere dette noe ytterligere, men det er en selvfølge at det er bedre å ha et sunt og næringsrik kosthold fremfor å leve på flytende shakes i flere uker.

   

  Kjære lesere, la meg introdusere helårskroppen!
   

  Helårskroppen er en kropp du har hele året. Ikke en kropp du har på sommeren og mister på vinteren. Helårskroppen handler om å finne balansen i livet, en balanse du trives med og klarer å leve med måned etter måned. Det handler om å ha et greit kosthold, bevege deg, sove mer, stresse mindre og nyte livet! Har du lyst på en sjokoladebit midt i uka, skal du selvfølgelig få lov til å unne deg det. Alt med måte.
  Helårskroppen finnes ikke i èt eksemplar slik sommerkroppen tydeligvis gjør. Helårskroppen finner vi hos både slanke, normale og litt større mennesker! Det handler om å være komfortabel med seg selv uansett høyde, klesstørrelse eller hudfarge.

  Så kjære alle kvinner og menn der ute!
  Ta på bikinien og badeshortsen, løp bort på stranda og vær stolt av den kroppen dere har. Uansett hvilke signaler motebransjen og sosiale medier prøver å sende ut, finnes det ingen fasit på sommerkroppen. Alle har en unik sommerkropp og alle har rett til å være stolt av den!

  Ha en strålende sommer, sol dere masse, bad til dere får skrukkete hud og spis masse iskrem! ♥
      
  Del gjerne innlegget og spre det viktige budskapet!
   


  Følg meg gjerne på Facebook eller Instagram for mer inspirasjon.
  På snapchat snapper jeg hverdagen min på @Tirilns

  #Nettavisen #Side2 #Side3 #Mote #Fashion #Stylista #Fitness #Trening #Treningsblogg #Treningstips #Matformuskler #Styrketrening #Intervalltrening #Mat #Kosthold #Helse #Livsstil #Intagram #Snapchat #Sommerkropp

 • Publisert: 22.06.2017, 18:32
 • Kategori: Treningstips
 • 2 kommentarer
 • 2 kommentarer

  Thomas Frydenberg

  23.06.2017 kl.18:22

  Veldig godt skrevet. Ønsker deg en glitrende kveld.
  Thomas Frydenberg: Tusen takk og i like måte :-)

  Skriv en ny kommentar

  hits